Verkot vesille

Network of people.original

Verkostoituminen kannattaa aina eikä tarkoita mitään sen ihmeellisempää kuin eritasoista yhteistyötä työelämässä. Verkostoitumalla pystytään moneen sellaiseen asiaan, johon ei yksin kyetä.

Merkittävin verkostoitumisen  mahdollisuus on yhteistyön kautta oppiminen ja tiedon vaihtaminen. Hyvät verkostot ovat kovaa valuuttaa työelämässä.

Verkostoitumisen olennaisin päämäärä on tutustua uusiin ihmisiin. Sen edellytys on aito kiinnostus; parhaat kontaktit luot, kun olet utelias.  Aktiivisuus ja osallistuminen ovat merkittäviä tapoja verkostoitua. Ole kiinnostunut aivan kaikesta ja kaikista, jolloin verkostoistasi voi olla hyötyä yllättävissä tilanteissa.

Hankkiudu paikkoihin, joissa voi verkostoitua – kun osallistut erilaisiin tapahtumiin ja keskustelet ihmisten kanssa, saat valtavasti hyödyllistä tietoa. Kannattaa varata käyntikortteja mukana pidettäväksi johonkin, jossa ne ovat helposti saatavilla. Asioista tulee helpompaa, kun luot ihmisiin syvempiä suhteita ja annat itsekin suosituksia.

Monella on suurempi verkosto kuin ajatteleekaan – mieti, keitä omaasi kuuluu. Ammatilliseen verkostoon voi kuulua nykyisiä ja entisiä työkavereita sekä koulutuksissa ja muissa työtilaisuuksissa tavattuja ihmisiä. Myös kaikki muut sosiaaliset suhteet ovat osa verkostoa.

Kaikkien kanssa kannattaa verkostoitua – vaikka joku olisi nyt työnhakija, seuraavassa hetkessä hän voi olla tarjoamassa työtä. Ihmisten roolit vaihtuvat nopeastikin.

Verkostoituminen on molemminpuolista ja parhaimmillaan verkostot toimivat kumpaankin suuntaan. Kun on itse ollut tuttavalle avuksi, seuraavan kerran häneltä on helpompi mennä kysymään neuvoja.

Aina eivät oleellisia ole omat kontaktit, vaan heidän kontaktinsa. Verkostosta voi kysyä vinkkejä, keneen kannattaisi olla yhteydessä ja jakaa myös omia kontakteja.

Verkostoituminen ei ole välitöntä hyötymistä, vaan tulevaisuuden rakentamista. Siksi kaikkien meidän kannattaa ylläpitää verkostoja myös sähköisesti. Perusta tai laita LinkedIn-profiilisi kuntoon, muista ylläpitää sitä, päätä kenen kanssa haluat verkostoitua ja osallistu keskusteluihin.

Meillä oli ilo käydä tänään tutustumassa Crazy Town -yritysyhteisöön. Yhteisö tarjoaa työtilan lisäksi kumppaneita, ammatillisia verkostoja, yhteisöllistä työskentelyä, työkavereita yksinyrittäjille ja uusia asiakkuuksia. Verkostoitumista parhaimmillaan siis. Käy ihmeessä tutustumassa Crazy Townin avoimissa ovissa 15.12. Videokutsu tässä.

 

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s